:: Forums ›
detaljno
Kalemljenje voćaka
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća  :| |:
-> Voće

#886: Re: Kalemljenje voćaka Autor: maksaleLokacija: Kosovsko pomoravlje PošaljiPoslato: Ned Jul 26, 2015 9:35 am
    ----
Da kalem grancice imaju vlagu, da se ne isuse tokom transporta.

#887: Re: Kalemljenje voćaka Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Ned Jul 26, 2015 7:24 pm
    ----
Bas tako maksale. Taj princip se kod nas koristi mnogo godina unazad. neki ostavljaju u frizider i cuvaju do proleca reznice a mi u krompir pa u podrum i nistaim ne fali.
Pozdrav

#888: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Meda88Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pon Jul 27, 2015 2:14 pm
    ----
Hvala vojvoda, ako ne nadjem kod nekog u mestu javljam se. A jos se razmisljam dal cu cacansku lepoticu, rodnu ili stenlej, mozda na kraju od svake po malo Very Happy

#889: Re: Kalemljenje voćaka Autor: gandradLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Pon Jul 27, 2015 8:22 pm
    ----
[quote="puljka5"]A zašto se zabiju u krumpir?Dali krumpir treba prethodno oprati?[/quote]

Ne, krompir ne treba prati...

#890: Re: Kalemljenje voćaka Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Uto Jul 28, 2015 9:00 pm
    ----
U krompir se zabadaju jer na taj nacin ne gube svezinu. Tako mogu nekoliko dana da stoje a da se ne osuse. Krompir se ne pere ali ako je mnogo prljav slobodno pod cesmu. Nikakava tehnika .
Pozdrav

#891: Re: Kalemljenje voćaka Autor: dr.jareLokacija: Istocna Srbija (zona 7a) PošaljiPoslato: Sub Avg 08, 2015 2:34 pm
    ----
zivetisaprirodom.info/...sta-voca/#

#892: Re: Kalemljenje voćaka Autor: naskovicLokacija: Nis PošaljiPoslato: Sub Avg 08, 2015 4:52 pm
    ----
Zanimljivo je kada se napravi mix i od tri vrste, a kamo li 40. Medjutim, treba tu dosta muke i nauke da bi ta podloga izgurala sva ta cvetanja i sazrevanja koja nisu u isto vreme.

#893: Re: Kalemljenje voćaka Autor: maksaleLokacija: Kosovsko pomoravlje PošaljiPoslato: Ned Avg 09, 2015 5:20 am
    ----
Do sada sam samo kalemio samo na procep/trup u prolece i zadovoljan sam uspehom iako sam pocetnik. 12/17 Smile
Tacno 1. avgusta sam kalemio limun na spavajuci pupoljak. Ostavio onu kao grancicu od lista a list uklonio. Jutros sam pipnuo grancice od dva kalema i grancice su pale. Citao sam da je to znak da se kalem primio. Da li da se nadam pozitivnom ishodu ili moze da je nesto drugo u pitanju?

#894: Re: Kalemljenje voćaka Autor: kreketaloLokacija: Sombor PošaljiPoslato: Ned Avg 09, 2015 7:44 am
    ----
To je znak da je uspelo kalemljenje.

#895: Re: Kalemljenje voćaka Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Ned Avg 09, 2015 12:01 pm
    ----
Da maksale to je primljeno . Ps.. Koliko ti je daleko selo Pasjane . Javi se na pp.

#896: Re: Kalemljenje voćaka Autor: maksaleLokacija: Kosovsko pomoravlje PošaljiPoslato: Ned Avg 09, 2015 7:41 pm
    ----
Odlicno! Very Happy

#897: Re: Kalemljenje voćaka Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Pon Avg 17, 2015 10:30 am
    ----
Plemke se cuvaju na ovaj nacin do dana kalemljenja i to moze da stoji i do 10 dana . Ovaj nacin primenjujemo vec dosta dugo.
Pozdrav

#898: Re: Kalemljenje voćaka Autor: puljka5Lokacija: ZADAR PošaljiPoslato: Pon Avg 17, 2015 12:10 pm
    ----
Moja praksa je da plemke stavim u čiste pvc vrećice,u koje kapnem par kapi vode i potom hermetički zatvorim.Tako zapakirane stave se frižider, u ladicu za povrće, i mogu se koristiti i nakon 5 mjeseci.Jabuke,kruške ili šljive znaju čak i kalusirati u takvim uslovima.

#899: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pon Avg 17, 2015 2:20 pm
    ----
Tako je puljka!
Posebno se dobro pokazalo prvo umotati u stretch foliju pa onda jos u vrecicu.
Na taj nacin se sprijecava sirenje plijesni ako se na nekoj plemki pojave.
Ja sam kalemio nakon 3 mj.cuvanja u hladnjaku i nije bio nista losiji rezultat nego direktno sa drveta.
A sigurno bi uspjelo i nakon 5 mjeseci cuvanja.

#900: Re: Kalemljenje voćaka Autor: kreketaloLokacija: Sombor PošaljiPoslato: Pon Avg 17, 2015 3:31 pm
    ----
Knez01 citat:
Tako je puljka!
Posebno se dobro pokazalo prvo umotati u stretch foliju pa onda jos u vrecicu.
Na taj nacin se sprijecava sirenje plijesni ako se na nekoj plemki pojave.
Ja sam kalemio nakon 3 mj.cuvanja u hladnjaku i nije bio nista losiji rezultat nego direktno sa drveta.
A sigurno bi uspjelo i nakon 5 mjeseci cuvanja.
Znaci svaku posebno izolovati sa stretch folijom - dobra praksa.



-> Voće

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća  :| |:
Strana 60 od 90