:: Forums ›
Žižula (Ziziphus jujuba)
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća  :| |:
-> Voće

#316: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: Smokvar PošaljiPoslato: Uto Okt 18, 2016 9:52 pm
    ----
Malo koje voce na svetu je toliko zanemareno koliko jujube. Kineski agronomi su pozvali narod da posalju sve moguce podvrste jujube, iz svih krajeva Kine, u jedan agronomski istrazivacki centar, u nadi da ce ukrstanjem uspeti proizvesti novu varijaciju koja ce biti manje bljak. Ja sam probao (nisam progutao) 4 varijacije i zadovoljio sam potrebu za jujubom do kraja zivota. Ima ukus sirove boranije uz dodatak malo hlora i malo praska za ves.

#317: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: VojvodaLokacija: Predejane PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 9:59 am
    ----
Razliciti su ukusi . Plodove mozes da peces u relni u nekoj serpi a i da ih kuvas . Ili pak da sacekas da prirodno ugnjile .
Popzdrav

#318: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: Smokvar PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 11:15 am
    ----
Da je tacno to sto ti kazes, ljudi bi kupovali jer za sve se nadje musterija. Za sve osim za jujubu, jednako za svezu ili suvu. U prodavnicama in je retko videti. Sveze sam prvi put video u pakistanskoj prodavnici. Na kistri pise maslina i stvarno lice na masline. Ja upitam prodavaca, da li je to maslina? Veli da jeste. Na kraju je priznao da je jujuba. Veli, ako napisem jujuba, niko nece da kupi. Inace svezu maslinu nikad nisam video u prodavnicama. Posle sam kupio 2 razlicite varijacije jujube u turskim prodavnicama. Okrugle, velicine tresnje. Posadio sam ih i nikle su ali sam ih bacio i resio da stavim tacku na jujubu. Pre 2 nedelje vidim cudne sitne jabuke u kineskoj prodavnici. Na pakovanju od pola kg pise samo na kineskom. Izuzetno lepe. Zute i crvene boje. Kupim jedno pakovanje. Kad sam probao, ispade da su jujube. Niko nije uspeo da pojede jednu. Svi su ispljuvali ono sto su zagrizli. To nije jestivo. I caj od suve jujube je odvratan.

#319: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: MajstorMileLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 11:21 am
    ----
Sad cete da me naterate da kupim tu jujubu da probam, pa da oprostis ali kao o "govnu" da pricas, nije valjda toliko odvratno...

#320: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: hopplaLokacija: Split PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 12:14 pm
    ----
Ne moze neko prodavati zizulu a govoriti da je to maslina-to nema smisla.Nisi ni svjezu maslinu znaci nikad vidio u trgovinama a ima ih ko kiše za razliku od zizula kojih i nema bas puno na trznicama n tamo gdje rastu u okolici...Ukusi se razlikuju, meni je dobro.

#321: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: Smokvar PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 1:05 pm
    ----
Nema smisla ni to sto ti pises. Samo ti pisi nije zabranjeno. Zasto bi se sveze masline prodavale? Jesi li ti zdrav? Sveze masline su toloko gorke da se komotno moze kazati da su nejestive.

Potrazi na google: eating soap .....pa klikni na slike. Mozda se prepoznas.

#322: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: Smokvar PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 4:40 pm
    ----
Nema nam dr Jahre. Jedva cekam da cujem njegovo misljenje.

#323: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: VojvodaLokacija: Predejane PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 5:22 pm
    ----
Maslina je maslina a jujuba je nesto drugo. Evo pogledajte plod jujube koji je opao ali nije jos uvek mek da bi se jeo . Moze se kuvati i peci .

#324: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: hopplaLokacija: Split PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 6:57 pm
    ----
Smokvar bas si primitivan i nemas sta na taj nacin razgovarati samnom. Masline se kupuju i svjeze (ne samo konzervirane) a to sto ti ne znas sto ces s njima i kako ih obraditi, ispeci npr s malo maslinova ulja u tavi i posoliti te jesti kao prilog - to je tvoja stvar .

#325: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: hopplaLokacija: Split PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 7:00 pm
    ----
Zaboravih jos nesto: onaj tko nije navikao na gorcinu svjezih maslina-prokuha masline u vodi pa onda procjedi i tek ondai ih stavi na maslinovo ulje da se peku.

#326: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: Smokvar PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 9:52 pm
    ----
Samo vi pecite, kuvajte i jedite. Bon appétit. Mene ne zovite.
To se jede samo u gladnoj godini. Na nasim prostorima
ima mnogo bolje hrane od pecene jujube. U poredjenju sa ljuljubom,
pecene divlje jabuke, trnine i repa su gospodska hrana.

#327: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: Smokvar PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 9:59 pm
    ----
Ode ja u smokve. Zelim vam ugodnu zabavu.

#328: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: hopplaLokacija: Split PošaljiPoslato: Sre Okt 19, 2016 10:50 pm
    ----
Ja govorim o pecenim maslinama koje si izgadio kao i zizule a ne znas ih spremati i cudis se zasto se prodaju svjeze-http://www.coolinarika.com/recept/pecene-masline/

#329: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: slobodan75Lokacija: BGD PošaljiPoslato: Pon Okt 24, 2016 4:27 pm
    ----
Nemogu da postavim slike ploda moje jujube shanxi li nakrupnije,ukus ploda je fantastican do god su sveze kad krenu da se suse nije nesto,za susenje je najbolja sorta lang.Smokvar je verovatno jeo drenjine .....

#330: Re: Žižula - Ziziphus jujuba Autor: slobodan75Lokacija: BGD PošaljiPoslato: Pon Okt 24, 2016 4:33 pm
    ----
Smokvar neznam o kakvom ti prasku za ves pricas,urma koju ja imam je slatka priblizno ukus jabuke nemogu tacno da ga definisem hrskava plod do 40g,ti si urmu video samo na razglednici a kamoli jeo,i ne seri vise



-> Voće

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća  :| |:
Strana 22 od 26