:: Forums ›
detaljno
Silene uniflora, Silene Maritima 'Swan Lake'
-> Baštenske biljke

#1: Silene uniflora, Silene Maritima 'Swan Lake' Autor: milica66Lokacija: Vojvodina PošaljiPoslato: Pon Apr 26, 2010 6:58 pm
    ----
Nisam našla temu o njoj pa je otvaram.Ovo je perena i sve što znam o njoj ,osim da lepo izgleda kad je sva u cvetu Very Happy je : naraste 20-25cm,cveta u junu i julu i voli sunce ali i polusenu.Da li je neko gaji u bašti i ima iskustva sa njom?Inače,kupila sam je u rasadniku Ilić iz Rume.


#2: Re: Silene Maritima "Swan Lake" Autor: milica66Lokacija: Vojvodina PošaljiPoslato: Sre Jul 28, 2010 6:53 pm
    ----
Evo je još cveta.Cvet ja zaista lep, a ona se pružila na sve strane,tako da se cvetovi šire i kroz mini ruže i gazanije posađene uz nju.Nadam se da ću imati priliku uživati u ovim cvetovima i naredne godine.

#3: Re: Silene Maritima "Swan Lake" Autor: milica66Lokacija: Vojvodina PošaljiPoslato: Pon Maj 02, 2011 8:17 pm
    ----
Vidim da se niko ne upisuje na ovoj temi,pa ajde ja opet posle godinu dana Very Happy .Otvorio se prvi cvetic i zaista je prelep,a biljka je lepo prezimila.

#4: Re: Silene Maritima "Swan Lake" Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Ned Feb 03, 2013 10:54 am
    ----
Imam ga vec godinama u basti. Meni veoma drago cvece. Volim ga i kada precveta, onda stvara loptice, koje sluze za dekoraciju sitnih buketica. Moj je onaj beli sa retkim cveticima i srebnim listicima . Posle cvetanja ga osisam nisko. I kao bohoric je prelepo cvece Silene( belo kao mleko). Samonikla je biljka, ispod krupnocvetnog belog jasmina.
Moju biljkicu nisam slikala , ali ovako izgleda :

#5: Re: Silene Maritima "Swan Lake" Autor: milica66Lokacija: Vojvodina PošaljiPoslato: Ned Feb 03, 2013 10:47 pm
    ----
Moje je propalo.Imala sam ga dve godine,trece nije izdrzalo.Presudila mu je prosla, jezivo hladna zima.Mozda opet uzmem,videcu.-> Baštenske biljke

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1