:: Forums ›
detaljno
Pripremanje tikvice za zimu
-> Ratarske i povrtarske kulture

#1: Pripremanje tikvice za zimu Autor: MušanLokacija: Gata PošaljiPoslato: Pon Jul 08, 2013 1:33 pm
    ----
Dajte mi savjet kako zamrznuti tikvice preko zime Cvetanje

#2: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: hopplaLokacija: Dalmacija PošaljiPoslato: Pon Jul 08, 2013 8:31 pm
    ----
Ribaju se na krupne rezance i stavljaju u kese i to je to. Malo kesu poravnas rukom .spljostis je i slazes jednu do druge, zavisi kolike tebi porcije trebaju. KAd se vade ocjede se od vode.

#3: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: tdikiLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 3:10 pm
    ----
Zavisi za sta ih ostavljas.Za pohovanje narezes na kolutove i poredjas na tacnu i tako ih zamrznes,pojedinacno,pa tek kad se smrznu,onda ih pakujes u kese.Ako hoces da ih ostavis za punjenje,kao punjene paprike,onda im izvadis sredinu i pojedinacno smrznes,pa u kese.Smrznute ih spremas.

#4: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: tdikiLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 3:16 pm
    ----
A i moze se napraviti fenomenalan dzem od tikvica!
2 kg tikvica izrendati i ostaviti da pusti vodu,dodati pola kg jabuk,takodje narendanih i 500g secera.Ukuvati i kad je gotovo,dodati 3 stangle cokolade za kuvanje i sve izmiksati stapnim mikserom.Sipati u vruce tegle i to je to!

#5: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: mioche02 PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 4:30 pm
    ----
Evo i recepta iz Minjine kuhinjice,proveren je i odločnog je ukusa
Lažni ananas
Ovo je lažni ananas ili ti ananas od tikvica. Ovako pripremljen može da se koristi za torte, kolače ili samo on da se jede. U originalnom receptu umesto soka od ananasa idu 2 kesice step soka od ananasa,ali sam se ja ipak odlučila za ovu drugu varijantu, jer nisam ljubitelj praškastih sokova.

Potrebno je:
• 1,5 kg tikvica
• 1/2 l soka od ananasa
• 200 gr šećera
• 1 vanilin šećer
• 2 limuntusa
Tikvicu oljuštiti a onda iseći na prstenove baš kao ananas, a sredinu izdubiti. Takođe, možete iseći i na kockice. Isečene tikvice staviti u vodu i bariti oko 3-4 minuta,ali vodite računa da se ne raspadnu.
Pomešajte sok, šećer i vanilin šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi.
Obarene tikvice ocedite i pospite sa limuntusom, a onda prelijte sa pripremljenim sokom i ostavite preko noći pre upotrebe. Ako želite da ga ostavite za zimu, preručite u tegle i dodajte 1 konzervans na ovu količinu.

A iz zamrzivača su meni najlepše ili pohovane ili samo u brašno uvaljane i ispržene pa zamrznute.Odlične su i za salate ,prejela i musaku.

#6: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: tdikiLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 8:52 pm
    ----
Evo jos jednog slicnog recepta:
TIKVICA – ANANAS
Tikvice operite, narežite i stavite ih kuvati da omekšaju (ne treba ih guliti)
Kada omekšaju usitnite ih u seckalici ili u blenderu
Ananas ogulite , meso ananasa naseckajte na komadiće, bez tvrde sredine i usitnite u seckalici ili blenderu.
U posudu za kuvanje stavite usitnjene tikvice , ananas , dodajte šećer, sve dobro umešajte i kuvajte do vrenja i zatim još oko 10 minuta.
Zatim dodajte kesicu želatina pomješanu sa kasicicom šećera , umešajte i kuvajte još 1-2 minuta.
Marmelada je gotova, razlijte je u staklenku/e i neka se hladi.

200 g tikvica
100 g ananasa
150 g šećera
1 kesica želatina
1 kasicica šećera

#7: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: TanicaLokacija: Hrvatska PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 9:23 pm
    ----
Ne znam točne mjere ali može se skuhati pekmez od kajsija i tikvi koje se zovu turkinje ili misirače a imaju još dosta imena a koje se peku za jelo.

#8: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: ggmLokacija: Beogradski pašaluk PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 10:04 pm
    ----
Razne recepte i savete oko spremanja raznih jela treba da pišete ovede :

www.receptomania.com/



#9: Re: Pripremanje tikvice za zimu Autor: hopplaLokacija: Dalmacija PošaljiPoslato: Pet Jul 12, 2013 10:19 pm
    ----
tikvice se mogu ribati zajedno sa jabukama u savijace



-> Ratarske i povrtarske kulture

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1