:: Forums ›
detaljno
Kefir
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#286: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: baka PošaljiPoslato: Sre Jan 17, 2007 10:30 pm
    ----
Gde si Bibby ja sam nestrpljiva

#287: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: baka PošaljiPoslato: Sre Jan 17, 2007 10:04 pm
    ----
Bibby citat:
Bako odakle si? Ja imam kefir, ovih dana treba konacno da ga posaljem Sabi Embarassed , pa mogu i tebi.
ja sam iz zajecara a koji kefir imas? meni trebaju kristali !

#288: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sre Jan 17, 2007 1:59 pm
    ----
Bako odakle si? Ja imam kefir, ovih dana treba konacno da ga posaljem Sabi Embarassed , pa mogu i tebi.

#289: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: baka PošaljiPoslato: Uto Jan 16, 2007 10:00 pm
    ----
zdravo svima ja sam ovde nova interesuju me ovi kristali dali ih neko ima i kako ih mogu nabaviti

#290: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Uto Nov 21, 2006 4:18 pm
    ----
Sad mi vise nista nije jasno... Confused Koliko vrsta kefira ima? Kristali, perlice, karfiolcici, gljivice Blink . Moze li svako da posalje sliku onoga sto ima, da se razjasni? Ja cu svoj slikovati pa ga saljem, koristim ga iskljucivo za mleko, nisam ni znala da postoje druge namene, ali bih volela da probam.

#291: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: beliLokacija: pancevo PošaljiPoslato: Sub Nov 18, 2006 8:04 pm
    ----
I ja bih malo perlica i za vodeni i za mlecni kefir....
Ko ima viska i voljan je da pokloni neka mi se javi na PP

#292: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Sub Nov 18, 2006 7:41 pm
    ----
Ja normalno pravim napitak od kefira bez dodataka. Samo kašiku šećera da bi dobio kiselinu, jer je to njegov proces. Moja jetrva ubacuje i limun na kolutiće. Direktno u tegli, a ima onih perlica.

Poslednji izmenio Veljanovic dana Ned Nov 19, 2006 10:16 am, izmenjeno ukupno 1 puta

#293: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: LjubinkaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sub Nov 18, 2006 6:20 pm
    ----
O kristalima i limunu-po zelji, na ovoj temi na prvoj strani Fatka je objasnila, upravo i ja sam se pitala; kristali-limunova kiselina- pa po savetu moje prijateljice koja mi je dala kristale ja cedim u procedjenu smesu, a posto volim gorka pica koru ixrendam i sa svim djidjabidjama nalijem. Posle ispiranja izbacim od grozdjica samo koje mi se ne svidjaju, a dodam novih 12.Prijatno.


Primetila sam da kada sam stavljala zajedno presecen limun kristali se brze mnoze.

#294: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: sabaLokacija: Ćuprija PošaljiPoslato: Sub Nov 18, 2006 6:12 pm
    ----
Kad je najbolje ubaciti limun u napitak. Dali da to uradim odmah prilikom formiranja ili nakon cedjenja kristala, i jos jedno pitanje, koju kolicinu limuna na 3 litra napitka da stavim, i u kom obliku, dali cedjen sok, rendan limun, ili secen na kolutice. I dali limunov sok utice svojom kiselinom na kristale, dali ih unistava.

#295: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Čet Nov 16, 2006 7:13 pm
    ----
Bibi maco, da ti objasnim ovako: kefirići su pečurkice ili gljivice. Zrnca ili perlice se prave kako vidim nekim aparatom za zrnca od one kore koje su mi poklonile pečurkice. I jedni i drugi vrše istu službu, samo što drugačije izgledaju. Pečurkice se ne gube,a kuglice koje sam imala,mogu nekako da se otope . To se meni desilo,pa sam se natugovala,dok nisam dobila ove pečurkice koje su original. Samo ne razmnozavaju se pečurkice,nego samo ona kora i to leti kada je toplo.

#296: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Čet Nov 16, 2006 4:39 pm
    ----
Moze li meni neko da posalje taj vodeni/kristalni? I da mi objasni kako se koristi?

#297: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Čet Nov 16, 2006 4:35 pm
    ----
parezan citat:
Postovani ucesnici ovog foruma, molio bih vas o necemu diskutujete da se prthodno dobro informisete. Tema kristalni kefir. Kristalni ili japanski ili vodeni kefit kako je u evropi iz 30tih g. poznat nije "pecurkica" ili slicno nego jedna vrsta vodenih algi (u kristalnom obliku) a predpostavlja se da potice iz Jonskog mora (zato japanski) a prvi su ga otkrili i upotrebljavali meksikanci.
sa postovanjem Parezanovic iz nemacke. Rolling Eyes
Parezanovic, da li bi nam rekao nesto vise o tim algicama? Ja imam "mlecni" kefir, a nisam ni znala da postoji vise vrsta... Isto je beo ali je u obliku sitnih mekanih zrnaca.

#298: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: LjubinkaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Čet Nov 16, 2006 4:50 am
    ----
Pazdrav i tebi i dobro dosao na sajt,i nemoj da je to samo u prolazu zbog kefira ili kristala. Druzi se sa nama bice ti lepo. Bye Bye

#299: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: vg011Lokacija: Zemun PošaljiPoslato: Čet Nov 16, 2006 3:58 am
    ----
Pozdrav svima!
Da li neko moze da mi kaze gde bih u Beogradu mogao da nabavim kristale za "mlecni" i za "vodeni" kefir? Ako imate informaciju mozete mi javiti na mail vgzemun @ gmail.com.
Hvala!

#300: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: sabaLokacija: Ćuprija PošaljiPoslato: Uto Nov 14, 2006 12:59 am
    ----
Vec mi se javila jedna forumasica da je ima i ona, i ponudila mi kristale, ali u svakom slucaju poslacu i tebi pp pa da se dogovorimo ko slanja. Ja sam za, salji, a ako mi posalje i ona, nece se valjda posvadjati ti kristali medju sobom. Iskoristicu ih vec. A jesi li ti zainteresovana za kombuhu.



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
Strana 20 od 23