:: Forums ›
detaljno
Kefir
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#76: Re: Kefir Autor: anturijum PošaljiPoslato: Pon Jul 12, 2010 5:50 pm
    ----
ipak sam usjavascript:emoticon('form1',%20'comment',%20':jum:')pela!!!!!!!!!javascript:ejavascript:emoticon('form1',%20'comment',%20':dacne')moticon('form1',%20'comment',%20':jump2:')

#77: Re: Kefir Autor: anturijum PošaljiPoslato: Pon Jul 12, 2010 5:48 pm
    ----
nikako ne uspevam da se registrujem dobila sam kefir pre par dana i mnogo mi se svidja.

#78: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Uto Jun 08, 2010 2:13 pm
    ----
Dingo, dobijas od mene . Zvacu te kasnije . Pozdrav Nenad

#79: Re: Kefir Autor: dingossc PošaljiPoslato: Uto Jun 08, 2010 1:37 pm
    ----
Ako neko ima kefir gljivu i moze da mi pokloni ili proda , neka mi se javi na

063/70 059 62

ili

cicicsinisa @ nadlanu.com

Hvala

Pozdrav svima.

#80: Re: Kefir Autor: mirapaLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Uto Jun 08, 2010 9:20 am
    ----
herves citat:
Molim vas da mi neko odgovori da li se i vama dešava da na zrncima,dok ih perete ima sluzi.Čini mi se da toga nije bilo u početku ili nisam primetila.Kefir je odličnog ukusa i dalje ali me buni ta sluz,bojim se da mi se nije razboleo.I još nešto sam primetila,većina gljivica je oblika karfiola ali poneka kao da se nije zgrušala nego je kao razvijena,liči na meduzu po obliku.Da li da takve odbacim?Unapred zahvalna na pomoći

Mlecna kefir zrnca mogu da imaju sluz i nemoraju biti striktno kao karfiol.Kada pozute odnosno kada budu braonkaste boje znaci da je uginula gljiva, a sto je starija zna da ispusta sluz.Ne brini! Wink

#81: Re: Kefir Autor: mirapaLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Uto Jun 08, 2010 9:16 am
    ----
Hitno mi je potreban japanski vodeni kefir ili takozvani vodeni kristal.Ako neko poseduje i moze da mi pokloni ili proda, a ako zeli mozemo izvrsiti zamenu za kombuha gljivu, neka mi se javi na

064/96 888 50

ili

mirapav @ gmail.com

Hvala vam unapred svima!!! Cmok

#82: Re: Kefir Autor: herves PošaljiPoslato: Pet Jun 04, 2010 10:23 am
    ----
Molim vas da mi neko odgovori da li se i vama dešava da na zrncima,dok ih perete ima sluzi.Čini mi se da toga nije bilo u početku ili nisam primetila.Kefir je odličnog ukusa i dalje ali me buni ta sluz,bojim se da mi se nije razboleo.I još nešto sam primetila,većina gljivica je oblika karfiola ali poneka kao da se nije zgrušala nego je kao razvijena,liči na meduzu po obliku.Da li da takve odbacim?Unapred zahvalna na pomoći

#83: Re: Kefir Autor: herves PošaljiPoslato: Sre Jun 02, 2010 9:27 pm
    ----
Pozdrav svima,nova sam i tek desetak dana imam mlečni kefir koji sam dobila od rođaka.Tražila sam nešto opširnije o njemu pa me ovaj forum najviše zainteresovao.
Mečni kefir je dijetski probiotski napitak koji se dobija fermentacijom iz mešovite kulture mikroorganizama koji čine kiselinske bakterije i kvasci. Potiče iz severnog Kavkaza. Reč kefir nastala je od turske Keif, što znači „dobar osećaj“, jer se redovnim korišćenjem dovodi do opšteg zdravstvenog blagostanja.
Za proizvodnju kefira se koristi specijalna zrnca kultire – Dispora caucasia. Ova zrnca sadrže kazein i gruš kolonija mikro-organizama koje žive u simbiozi jedna do druge. Mikroorganizmi se sastoje iz gljivica kao što su Torula kefir i od bakterije kao što je Lactobacillus.

Kefirna zrnca su žućkaste boje i veličine su zrna graška. Oblik zrna je neregularan i nerastvorljiva su u vodi. Kad se doda mleko, zrna bubre i postaju bele boje. Za vreme procesa fermentacije bakterije mlečne kiseline proizvode mlečnu kiselinu, dok gljivice fermentacijom laktoze proizvode alkohol i ugljendioksid. Takođe se javlja neka vrsta razlaganja proteina u metobolizmu gljivica tako da se dobija kefir sa specifičnom aromom gljivica.
Sadrži vitamin A, B1, B2, B6, B12, D, minerale, kalcijum i jod.
Zbog toga ima povoljan uticaj na zdravlje: reguliše krvni pritisak, ublažava upale, pozitivno utiče na maligna oboljenja i na imuni sistem .

#84: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Sre Jun 02, 2010 4:18 pm
    ----
Hvala vam ,nema na cemu. Jedino u ovom trenutku mogu sve da vas pozdravim sa vrhova Svrljiskih planina .. radarski centar.. Ako jos nekom treba neka se javi. Pozdrav.

#85: Re: Kefir Autor: Yolli61Lokacija: Kikinda PošaljiPoslato: Uto Jun 01, 2010 10:04 pm
    ----
I ja bih da se javno zahvalim Nenadu Cmok

#86: Re: Kefir Autor: kuzmaboban PošaljiPoslato: Uto Jun 01, 2010 8:00 pm
    ----
Samo bi zahvalio Nenadu,tj. Vojvodi;'iskreno lepo iznenadjenje u moru egoizma i koristoljublja-hvala i sve najbolje tebi i tvojoj porodici.

#87: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Sre Maj 19, 2010 9:30 pm
    ----
Molio bih sve kojima treba KEFIR da mi posalju adresu i telefon na PP. i dobice besplatno. Koristim ga vec od svoje desete godine . Malo komlikovano ono cedjenje ali ako se sama gljivica stavi u gazu pa onda veze i spusti u mleko onda nije nikakav problem. A za sve one koji ne prave razliku izmedju kefira i kiselog mleka -[jogurt je sasvim nesto drugo] neka se jave na pp ili ovde . Pice gruzijskih staraca . Najbolji je od kobiljeg mleka ali kod nas u selima oko Leskovca sve je manje krava a kamoli konja pa zato trk u prodavnicu. Ne voli dodirivanje metalnim predmetima . Kazu da odmah ugine . Ne ne ugine nego pozuti i ne daje kiselkast ukus mleka u kom je rastao. da ne duzim ,javite se zelim svima da ucinim. Pozdrav Nenad Sinadinovic- Juzna Morava.

#88: Re: Kefir Autor: dingossc PošaljiPoslato: Sre Maj 19, 2010 1:32 pm
    ----
Pozdrav svima ,

Nekada koristio super sve pohvale.

Dali neko prodaje ili poklanja kefir gljivu.

#89: Re: Kefir Autor: draganas036 PošaljiPoslato: Pet Mar 12, 2010 6:24 pm
    ----
Pozdrav svima.
Ako ima neko iz Kraljeva ko bi mogao da mi da gljivice kefira, neka mi se javi na PP. Unapred hvala!

#90: Re: Kefir Autor: zvonko54 PošaljiPoslato: Pon Feb 15, 2010 12:46 am
    ----
Jedno pitanje, svi kazu kefir je zdrav a niko da pise kako ,zasto i na koji nacin. Razlika izmedju njega i primer jogurta? Mislim na delotvorno dejstvo

Da je korisno i zdravo piti kefir ( ukiselejno mleko) vec je bilo reci na ovom forumu, mnoga licna iskustva govore tome u prilog, - sako mleko koje ima smanjenu kolicinu laktoze je prihvatljivije za coveka, a kefir u tome prednjaci, ali kefir nebi bio toliko na glasu ( u svetu daleko vise nego kod nas) da ne postoji Veliko "ALI"....
u svakom slucajte ukucajte u google i potrazite... komentari na nasem govornom podrucju su skromni a proucavanja jos skromnija...
iskustva govore; snizava secer, holesterol, sprecava opstipaciju, i jos mnogo toga...
Ostaju ipak pitanja zasto i kako

Mislim da odgovor zasluzuje novu temu .... pogledajte zapocetu temu :
KEFIRAN



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
Strana 6 od 23