#1: Re: Kefir Autor: Vojvoda, Lokacija: Predejane-Motel-PredejanePoslato: Sre Jul 06, 2016 5:30 pm ---- Zdravo
Nisam ovo video a mozda i jesam.
U temi o tamarih galica sam pisao gde ima drveta u Svrljigu.
Kada stanes ispred opstine . Desna ruka pokazuje pravac za Knjazevac a leva za Nis.
Gledas u ulaz u opstinu i primecujes prvu ulicu sa leve strane od opstine . Ides ulicom sve dok ne naidjes na stambene zgrade. Onda skrenes levo i podjes ulicom gde su sa desne strane stambene zgrade a sa leve kuce. Ides tako do otprilike do poslednje zgrade i odma pored zgrade imas veliko drvo tamarih galice .Ne znam koja je ulica . Ili podjes pored opstine na dole pa druga ili treca ulica gde pocinju stambene zgrade pa krenes pored same zgrade ali duz ulice .
Pozdrav prijatelju.
#2: Re: Kefir Autor: Lilke, Lokacija: SvrljigPoslato: Uto Jul 05, 2016 10:00 pm ---- Pa kombuha nije toliko prozirna, sem baš kad se stvori mlada i tanka. Kristali prozirniji i dođu kao grudvice neke, koje veće koje manje. I ja koliko sam gledao po netu u kombuhu se ne stavlja ništa nego se skuva najbolje zeleni čaj i doda malo šećera i to je to. Kombuhu imam već jedno 2 godine i nisam nikad stavljao grožđe niti bilo šta drugo. Kristali mi se pogubili jedno leto iz nekog razloga.Evo slika pa uporedi.
#3: Re: Kefir Autor: Vojvoda, Lokacija: Predejane-Motel-PredejanePoslato: Uto Jul 05, 2016 7:51 pm ---- Lilke
Ja sam gajio kombuhu u caju i stavljao suvo grozdje. Nije li mozda rec o kombuhi. Providno i nekako ljigavo . Poprima oblik suda gde se gaji.
Pozdrav
#4: Re: Kefir Autor: Lilke, Lokacija: SvrljigPoslato: Pon Jul 04, 2016 10:24 pm ---- Providna smesa kao želatin, navodno je isto kao i mlečni kefir ali se samo drži u vodi mesto u mleku. Negde sam čitao da ako se taj vodeni stavi u mleko može da se napravi mlečni, ali i isto tako sam čitao da to ne može. Koristio sam ga jedno vreme, dao na par ljudi ali se posle izvesnog vremena svima pogubio. Samo je krenuo da se usitnjava i da prilikom ceđenja prolazi kroz cediljku.
I nije loše na ukus, stavlja se suvo grožđe a može i neko drugo voće i šećer. S tim da on taj šećer razloži na proste pa organizam to lakše usvoji. Posle trčanja mi je jako prijao jer osveži organizam. Dobra stvar sve u svemu ali moram eto ponovo da ga tražim.
#5: Re: Kefir Autor: Vojvoda, Lokacija: Predejane-Motel-PredejanePoslato: Pon Jul 04, 2016 8:12 pm ---- Drugari
Jel ume neko da objasni ,sta su to japanski vodeni kristali.Cuo pa mi nesto nije jasno
Pozdrav
#6: Re: Kefir Autor: Tanica, Lokacija: HrvatskaPoslato: Sre Maj 11, 2016 8:48 pm ---- Ja sam to pokušala , ukuselilo se ali nije bilo onih zrnaca, kefirnih gljivica kad sam procijedila kako to obično radim sa kefirnim zrncima.Nisam pokušala od toga novoga napraviti novo kiselo mlijeko......
#7: Re: Kefir Autor: Vladan, Lokacija: СремPoslato: Sre Maj 11, 2016 7:07 pm ---- Може ли се кефир јогур размножавати тиме што ћу кефир из продавнице насути у кравље млеко и ферментисати?
#8: Re: Kefir Autor: Vojvoda, Lokacija: Predejane-Motel-PredejanePoslato: Ned Apr 03, 2016 8:18 pm ---- Evo kako izgledaju kefirna zrna u mleku .
Pozdrav
#9: Re: Kefir Autor: Vojvoda, Lokacija: Predejane-Motel-PredejanePoslato: Sre Mar 16, 2016 3:00 pm ---- Skoro godinu dana a tema stoji.
Kefir . Pice staraca sa Kavkaza. Citam postove i cudim se koliko ljudi koriste internet a nista neznaju . Jedno parce kefira od nekih 1-2 cm. je dovoljno da litar mleka [ kuvano ili ne ] ukiseli za 48 sati ali ne u frizideru nego na sobnoj temperaturi .
Pozdrav.
#10: Re: Kefir Autor: adriana..........., Poslato: Čet Jan 22, 2015 6:34 pm ---- Da li je neko raspolozen da mi posalje malo kefir zrnca? kao mala sam ga mnogo pila,a sad bih volela da ga i moji malisani piju.
#11: Re: Kefir Autor: Vojvoda, Lokacija: Predejane-Motel-PredejanePoslato: Ned Jan 18, 2015 9:36 pm ---- Taki i ostali koji mislite da znate .
20 godina sam gajio kefir u svim mogucim tecnostima i znam kako izgleda. Kombuha je nesto drugo mada i ona moze da se gaji u raznim tecnostima .
Prirodno kefir nastaje samo u ukiseljenom kobiljem mleku i nigde vise . Kombuha se sama stvara na poseban i jednostavan nacin samo sto u toj tecnosti ne moze da raste .
Uzmite jabukovo ili vinsko sirce i stavite u casu pa onda malo secera . Pokrijte nekom krpom i ostavite na prohladno mesto. za oko 20 dana ce se stvoriti providna sluzava kao opna mala kombuha.
Onda je prebacite u tecnost koji zelite da koristite .
nateracete me [ nisam kuci] da kada dodjem kuci za 15 dana stvorim gomilu kombuha i kefira i da vam posaljem .
Jedino mi je problem sto nikada nisam muzo kobilu . Imaju cigani pa cu zamoliti neku ciganku da mi malo namuze.
Nije smesno ali tako je kao sto vam govorim a to sto neki nazivaju neke kristale to nema veze.
Kefirna zrnca kada se drze u cistoj vodi lice na kristale jer su tada providni, kada ih stavite u mleko lice na pirinac kuvani a kada su u vino onda poprimaju boju vina . Kombuha isto .
Pozdrav.
#12: Re: Kefir Autor: pitrih, Lokacija: SuboticaPoslato: Pet Jan 16, 2015 5:39 pm ---- i ja sam zainteresovana za mlecni kefir!
#13: Re: Kefir Autor: taki67, Lokacija: beogradPoslato: Čet Dec 04, 2014 1:24 pm ---- ima li neko mlecni kefir?
#14: Re: Kefir Autor: milica06, Lokacija: Backa PalankaPoslato: Sre Dec 03, 2014 8:52 pm ---- Jel ima ko viska kefira,vodenog i mlecnog ?
#15: Re: Kefir Autor: taki67, Lokacija: beogradPoslato: Pon Nov 24, 2014 12:40 pm ---- Vojvodo nije nista od toga sto ti mislis,nije u obliku pirinca,neko to zove i vodeni kefir,ide tegla od 2l vode,6kasika kristala,tj.kefira,4kasike secera,moze se dodati limun lli neko suvo voce.