tsnena citat: |
Šteta je samo što se kod medovine provri med i tada mu se ubiju svi korisni sastojci, a ostane samo šećer. Med na temperaturi preko 45 stepeni gubi sve sastojke. |
tsnena citat: |
Šteta je samo što se kod medovine provri med i tada mu se ubiju svi korisni sastojci, a ostane samo šećer. Med na temperaturi preko 45 stepeni gubi sve sastojke. |
icaneca citat: | ||
Recept koji je dao Saba je odlican, ali tu nije neophodno da se rastvor meda i vode greje. Vodu za rastvaranje meda dovoljno je samo blago ugrejati da se med lakse rastvori. Sve ostalo ide samo od sebe, prirodno. Vazno je ne preterivati sa pocetnom kolicinom meda, jer velika koncentracija secera inhibira rast kvasca (max. 300 g na litar). Verujte na rec, to mi je bila tema za diplomski. Radi poboljsanja ukusa moze se dodati u vodu u kojoj se ratvara med neki vocni sok ili voce. Ziveli i ne preterujte, medovina je zdrava, ali ima alkohola oko 10 - 11 %. |
Sva vremena su GMT + 1 sat