:: Forums ›
detaljno
Šumska - Baštenska ciklama = Cyclamen hederifolium
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#466: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: jelenami PošaljiPoslato: Čet Nov 20, 2008 10:11 am
    ----
Pozdrav svima,
Upravo smo se culi sa gosp. Miletom . Vidi se da puno poznaje problematiku. Ostlo je da proverimo koja je moja mama tacno krvna grupa.
Telefon je 064 / 041 08 08 . Nalazi se u Krusevcu u nekom naselju Bagala.

Cujemo se u zdravlju !!!!!

#467: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: andjelija7 PošaljiPoslato: Čet Nov 20, 2008 5:46 pm
    ----
Prostata citat:
PHP:
[b]Muzikice, Jelenami, Andjelija 7,[/b]

Pre negoli se odlucite za usluge travara korisno bi bilo da procitate na sajtu www.paralax.co.yu/3alter.pdf - analizu rada nadrilekara.
Mnogo ce Vam pomoci da nesrljate i netrosite uzalud novac koji Vam je neophodan za kvalitetniju ishranu.Hvala za preporuku ali osjećam se dužnom da odgovorim!!!!

Niko ne spori medicinu niti pak slijepo vjeruje u nadrilekare!
U mojoj prododici svi su intelektualci unazad godinama, čak je i prabaka bila zdravstveni radnik, tako da vjerujemo ljekarima i najnovijim dostignućima u nauci, ali ponekad je potrebna i mala pomoć prirode ma kako to nadriljekarski zvučalo!!!!!

Sjećam se da je moja prabaka govorila da u to vrijeme nije bilo bog zna kakvih ljekova ali da se liječilo uz pomoć trava i melema i to uspijesno!!
Ja sam bila isuviše mala da bi mi ona davala recepte za bolesti koje je liječila, a nikog drugog očigledno nije intresovalo u porodici.

Ipak postoji nešto što i nauka ne može da objasni, niti da dokuči-primjera je koliko hoceš i u nama i oko nas!!!!!!!!!!!!!

Poštujem svačije mišljenje, pa makar se i kosilo sa mojim

#468: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: jelenami PošaljiPoslato: Pet Nov 21, 2008 2:53 pm
    ----
Pozdrav svima !!!!!

Kao i ostali i mi smo dosta trazili o nacinu lecenja. Ovaj tekst dosta govori o svemu sto bi moglo da nas zbuni !!!!!
Ev linka : www.farmaceuti.com/for.../wap2.html
Za one koji nemaju vrema za linkove evo dacu kratki citat :

" Racionalna fitoterapija je najsavremeniji koncept primene lekovitog bilja u zvaničnoj medicini, koji je osmišljen u Nemačkoj krajem XX veka i ubrzo široko prihvaćen, tako da se danas primenjuje ne samo u Nemačkoj, već i na teritoriji zemalja celokupne Evropske unije. Nastao je ne samo iz potrebe da se fitoterapija unapredi, već i iz potrebe da biljni preparati postanu efikasniji, a njihova primena bezbednija i ujedno zasnovana na rezultatima kliničkih ispitivanja.

Koncept racionalne fitoterapije je u velikoj meri izmenio upotrebu lekovitog bilja, a uticao je u velikoj meri i na kvalitet njegovog istraživanja, kao i na razvoj pravne regulative koja uređuje ovu oblast. U skladu sa premisama ovog koncepta, osnovnim sredstvom fitoterapije danas se smatraju definisani fitopreparati, koji se primenjuju u definisanom indikacionom području, a terapija se sprovodi u definisanim doznim režimima, koji su formulisani na osnovu rezultata kliničkih ispitivanja. Aktivni sastojak ovakvih fitopreparata su standardizovani ekstrakti, koji se proizvode ekstrakcijom standardizovanih droga u zaokruženom tehnološkom postupku koji započinje i završava se izvođenjem takođe standardizovanih procedura kontrole kvaliteta. Drugim rečima, racionalni koncept je premestio tačku oslonca fitoterapije sa droge na standardizovani ekstrakt, čime droga prestaje da bude osnovno sredstvo fitoterapije i postaje industrijska sirovina koja, kao takva, podleže standardizaciji. Na ovaj način, savremeni fitopreparati su postali znatno efikasniji nego tradicionalno korišćeni ekstraktivni oblici, a njihova primena ujedno – bezbednija.

Čak i danas, čak i zdravstveni radnici postavljaju sebi i drugima pitanje: “Da li verujete u lekovito dejstvo biljaka?” Međutim, reči vera i poverenje u nauci ne bi trebalo da postoje. Medicina i farmacija su egzaktne nauke, kao i savremena fitoterapija, oblast koju baštine i medicina i farmacija. Dakle, ove reči ne bi trebalo da postoje ni u fitoterapiji što, bar kod nas, nije tako. Lekar, često, ne prepoznaje i ne primenjuje lekovita svojstva određenih biljaka. Ponekad ostaje zatečen pitanjima pacijenta, na koja obično odgovara s dozom ironije i prezira, ili tek odmahne rukom.

Neko je vec rekao da treba razlikovati laike od fitoterapeuta !

Pozdrav svima !!!!

#469: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: jelenami PošaljiPoslato: Pet Nov 21, 2008 2:59 pm
    ----
Koja su pogonska goriva Zapadne civilizacije? Nafta i ... novac. Kinezi ni trunku sumnje ne ispoljavaju u pogledu svoje tradicionalne medicine (i fitoterapije, kao njenog sastavnog dela), kao ni Indijci. Nesto mi pri ruci nisu Maje, Asteci i Inke, da ih pitam koliko su sumnjali u ono cime su se lecili.

Svaka epoha i kultura u istorijskom periodu naseg razvoja, imali su odredjena shvatanja i doktrine, koje su odrazavale njihove poglede na svet. U tom svetlu, racionalna fitoterapija (ovakvu kakvu danas poznajemo) i nije mogla da iznikne, jer... obrni-okreni, fitoterapija je bila sasvim racionalna u svetlu vazecih doktrina. Uklapala se i u totemizam ranih ljudskih drustava, i u srednjovekovnu spagiriju... pa cak ni Inkvizicija nije imala nista protiv primene lekovitih biljaka u svrhu lecenja; cak su inkvizitori (buduci da su imali vrlo zapazenu misiju u Novom Svetu, kada su u najtemeljnijem genocidu zabelezenom u istoriji, ognjem, macem, velikim boginjama i kugom zatrli mezoamericke i juznoamericke civilizacije), preuzimali neke od njihovih lekova (npr. Cinchonae cortex, Ipecacuanhae radix, Cacao semen i sl.) i ubrajali ih u Materiju Mediku Starog Sveta.

#470: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: jelenami PošaljiPoslato: Pet Nov 21, 2008 3:01 pm
    ----
OVO JE DEO TEKSTA !!!!!

Ja sam detaljno iscitala , pa ko ima vremena ......

#471: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: Prostata PošaljiPoslato: Pet Nov 21, 2008 9:17 pm
    ----
Polako, andjelija7, jelenami, ...

Licno pijem dnevno litar raznih cajeva a i koristim i neke biljne preparate.Moja namera je samo bila da vas upozorim na oprez pri odabiru travara kojem cete poveriti sudbinu najblizih.Kancer je teska bolest i vreme nesme da se gubi uzalud.Suocice te se sa troskovima lecenja kako kod lekara tako i kod travara.Godinu dana citam raznorazne forume.Tu mozete da se edukujete ali tesko da cete naci lek za svoj problem.
Citao sam i strucne radove nasih zdrastvenih radnika koji su ucestvovali na raznim seminarima po banjama, a svoje radove istakli na internetu. Neznam koliko sam merodavan da te radove ocenjujem ali iz mog ugla gledanja isti su bezvredni.Prvo uglavnom radovi su napisani koristeci stranu literaturu, nigde licna (zivotna) praksa.Zali boze sto Socijalno placa te kongrese, seminare, simpozije,... Tu mozete da saznate kako nastaje kancer, kako se ponasa kancerogena celija, jedino lekari neznaju kako da vas izlece.Licno sam u tim radovima ocekivao da nadjem rad lekara koji je lecio naprimer 10, 20 ili 100 pacijenta.Sa tom terapijom postigao sam ilecenje toliko a sa drugom terapijom ovoliko.

Naravno koristite trave neosporavam lekovitost istih, samo vodite racuna da na vasoj muci neko ne profitira.Ako kupite teglu meda sa travama morate znati koje trave unosite u organizam kad vec placate 10.000din a imajuci u vid da je kilo meda trista dinara.Nazalos u teskim situacijama kad se hvatamo za slamku spasa pustamo da nas varaju.

Pozdrav svim forumasima. Ziveli

#472: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: jelenami PošaljiPoslato: Sub Nov 22, 2008 1:11 pm
    ----
Prostata,

Tu si potpuno u pravu sto se tice odabira. Po svemu sto smo se raspitivali mislimo da med steti u lecenju kancera. Dobar je kao prevencija i lecenje drugih bolesti ali negde smo procitali da se kancer hrani secerom. Bojim se da med pospesuje a trave u medu lece pa stanje ako se ne pogorsa ostaje na istom.

Pozdrav !!!!

#473: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: tuga PošaljiPoslato: Čet Nov 27, 2008 11:52 pm
    ----
jelenami citat:
Pozdrav svima,
Upravo smo se culi sa gosp. Miletom . Vidi se da puno poznaje problematiku. Ostlo je da proverimo koja je moja mama tacno krvna grupa.
Telefon je 064 / 041 08 08 . Nalazi se u Krusevcu u nekom naselju Bagala.

Cujemo se u zdravlju !!!!!

Želim vam puno ,,sreće" da th gospodina Mileta uspe

#474: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: radak.65 PošaljiPoslato: Pet Nov 28, 2008 6:13 pm
    ----
Ljudi,da li znate koliko vrsta kancera postoji,koliko oblika,tezih,laksih,onih koji lako daju metastaze na bitnim organima i onima koji mogu dugo da miruju,oni koji su operatibilni i onih koji nisu,itd,itd...
Od svega toga zavisi stepen izlecenja ili stepen odrzavanja nekog mirnog stanja.NE MOZE jedna vrsta caja ili preparata da deluje na razlicite oblike kancera sa razlicitim stepenima rasirenosti na isti nacin.Jezim se kada cujem da neki preparat leci i kancerogena obolenja i visok pritisak i prosirene vene.
Naravno da zelim svima puno srece i upornosti u lecenju i izlecenju ali mora da se zna sa cime se borite i koliko je to izlecivo.Ne zelim da delujem pesimisticno ali dajte pokazite one koji su izleceni ali i sa kojom dijagnozom.Jezim se od prica i pricica koje ocajnim ljudima daju ne samo laznu nadu vec ih odvracaju od necega sto moze da im produzi zivot.
Negde sam procitala da se neko plasi zracenja i H.T.Nije prijatno ali je mnogim ljudima produzilo zivot.Ne deluje tamo gde je bolest uzela maha i gde nema nazad.Zracenje je efikasno tamo gde je tumor lokalizovan i gde moze direktno da se deluje na njega ili organ koji je zahvacen.H.T. je efikasna tamo gde je u pitanju tumor koji lako daje metastaze ili ih je vec dao pa ih terapijom unistava.U sustini sve je to stetno i unistava i zdrave celije ali kada unisti one bolesne .ove zdrave mogu da se oporave.
Napred,borite se,osluskujte svoj organizam,zdrava ishrana ,medicinske terapije,altenativa da ali zna se koja,i zaista klonite se raznih izlecitelja.Da nisam licno bila u Stalacu ne bih verovala.Ovako znam sta sam tamo videla i dozivela i ne verujem.U to ne verujem!
Savest mi nije dozvolila da se ne javim i ne prokomentarisem ovo sto citam na forumu.Zao mi je,prosla sam kroz to i ne zelim nikome da ubijem nadu.Borite se na pravi nacin!

#475: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: tuga PošaljiPoslato: Sub Nov 29, 2008 4:09 pm
    ----
Citostatici imaju neželjena dejstva kao i svi drugi lekovi evo nekih:
1. Akutna
- muka i povraćanje
- visoka temperatura
-crvena mokraća
-alergijske reakcije
-raspadanje crvenih krvnih zrnaca
-akutna bubrežna slabost

Odložena
-toksična dejstva na koštanu srž
-promene u digestivnom traktu
-prolazno opadanje kose

Kasna
- blokada imuniteta
-mutacije na ćelijama
-izazivanje cancera
-neplodnost

Specifična neželjena dejstva (od leka do leka)
-toksični za srce
-toksični za jetru
-toksični za mozak
-toksični za pluća
toksični za sluh
toksični za pankreas
-toksični za bubrege...

Na žalost drugi lekovi za ovu bolest ne postoje.

Oni deluju na ćelije koje se brzo dele-cancerogene- i oštećuju im DNK, ali u isto vreme deluju i na normalne ćelije koje se brzo dele pa oštećuju koštanu srž u kojoj postoje matične ćelije. No maligne ćelije mutiraju i postaju neosetljive, vremenom, na određene lekove i onda...

#476: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: zlatiborac PošaljiPoslato: Pon Dec 01, 2008 3:44 pm
    ----
Tugo,nema te...Kako si?

#477: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: nelefLokacija: Bg PošaljiPoslato: Čet Dec 04, 2008 10:06 pm
    ----
Pozdrav svima pre svega, nadam se da se borite i da imate snage!!!!!
Koda mene je situacija stabilna za sada, posecujem forum ali vidim da ljudi nema vise u onom broju i kontinuitetu, krivo mi je zbog toga jer imam misljenje da ovaj forum nosi dosta toga dobrog i pozitivnog! Javljam se povodom novosti, bar za nas, naime rec je o vitaminu B 17, pa se informisite, jeste malo komplikovano ali mi deluje ohrabrujuce, pa cisto da napisem ako neko nije cuo za njega do sad kao ja!
Puno pozdrava i hrabro!

#478: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: tuga1 PošaljiPoslato: Sub Dec 06, 2008 12:06 am
    ----
Znoji se Šta ovo bi? Nešto se promenilo jedva uđoh ovde, sve sam pozaboravljala, morala sam ponovo da se registrujem To sam ja tuga. Zlatiborac, Nelef pozdrav starom društvu. Isto sam kao i ti Zlatibore. Vit B17 sam planirala pokušati nabaviti ali ne bi vremena. Lično bih ga i ja koristila ali ne znam gde se nabavlja.

#479: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: Prostata PošaljiPoslato: Sub Dec 06, 2008 11:24 pm
    ----
Vitamin B17

Zadnjih deset godina zabranjen za koriscenje jer je nanosio vise stete od koristi - unistavao jetru, (cijankali) tako da su ga zabranili za upotrebu u Evropi i SAD.U Meksiku se koristi za lecenje i preko interneta moze da se naruci.
Ima ga u kosticama kajsije, jabuke, limuna, ....
Licno sam letos jeo jezgra kostice kajsije a sad kad iscedim limun sazvacem kostice limuna.

Zahvaljujem na licnoj poruci "Segic".Tek sada sam je procitao.Informacije koje sam dobio veoma su za moj problem karcinoma prostate interesantne.

Pozdrav svim forumasima. Mase

#480: Re: SUMSKA CIKLAMA Autor: jelenami PošaljiPoslato: Ned Dec 07, 2008 2:21 pm
    ----
Pozdrav svima !!!!!

Posto se redovno cujemo sa gosp. Miletom oko terapije koju primenjujemo, rekao nam je da neko, koliko sam razumela bivsih pacijenata mu formira sajt gde ce da postavi sva objasnjenja kako bi u svakom trenutku terapije mogla da se proprate uputstva. Moze biti korisno i za druge. www.fitoterapija.net Jos uvek nije postavio sva pojasnjenja ali rekao je da ce ih biti.

Nesto vas ljudi nema redovno ovde ? Verovatno kao i ja nestizete da podignete glavu od obaveza i briga !

Punu zdravlja i srece od vase Jece-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66  Sledeća  :| |:
Strana 32 od 66