
Sadržaj

MiniChat
BoDerek: Dobro jutro, htela bih da poručim tušt, iz Novog Sada sam gde mogu da preuzmem na kojoj adresi  12-Jun-2025 06:30:20 Triffun: zanima me da li neko ima mentha piperrita mitcham ili poznatiju kao crnu nanu, englesku nanu... Prepoznatljiva je po listovima koji su tamnozeleni, nazubljeni, blago dlakavi, izduženi?  14-Apr-2025 12:28:46 Triffun: Pozdrav svima 14-Apr-2025 12:25:06 kiklop99: Zna li neko ko otkupljuje REISHI pecurku na veliko - Sumska berba, osuseno 03-Apr-2025 08:48:14 soja:  28-Mar-2025 20:43:52 soja: Društvo pozdrav, kako napreduju biljke? Setva ide? 24-Mar-2025 17:33:53 hoppla: Slomil sam nogu i razim nekog da mi podreze nešpulu, tj da je oblikuje u kupolu, nekoga ko zna podrezivanje i nije član od par dana, ujedno da mi oblikuje ukrasnu ogradu od jasmina. U zamjenu nudim besplatno ljetovanje u Splitu!! 07-Mar-2025 12:04:44 MMMiki: kada stize porudzbina... 27-Jan-2025 07:41:35 Sparta: Seme Dzinovske Jagode 19-Nov-2024 12:27:28
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava

Korisnički info

Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Ratarske i povrtarske kulture › Zeleni paradajz
Zeleni paradajz
Sve o ratarskim i povrtarskim kulturama..
|
|
Autor |
Poruka |
endivijaNovi član


Pridružio se: Okt 10, 2009 Poruke: 5
endivija
Novi član
Pridružio se: Okt 10, 2009
Poruke: 5
|
Poslato: Ned Okt 18, 2009 4:26 pm Naslov: Zeleni paradajz
|
|
Danas smo sa vikendice donijeli dosta zelenog paradajza pa se pitamo šta s njim. Da li je istina da ga mogu zamotati u papir pa da s vremenom pocrveni? Jedan dio ćemo ukiseliti, ali više me zanima kako ga "natjerati" da pocrveni.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
ralsonxxČlan Udruženja


Pridružio se: Dec 12, 2007 Poruke: 403 Lokacija: RS
ralsonxx
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 12, 2007
Poruke: 403
Lokacija: RS
|
Poslato: Ned Okt 18, 2009 5:24 pm Naslov: Re: Zeleni paradajz
|
|
Jednostavno
zamotaj svaki u novinski papir i u gajbu
brzo pocrveni i bude super
i ja sam kiselila dugo godina
ali sad neki kazu da je kancerogen
pa sam ove godine taj dio salate izbacila iz zimnice 
_________________ zivot je kratak zato ga sebi uljepsajmo sto vise
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
endivijaNovi član


Pridružio se: Okt 10, 2009 Poruke: 5
endivija
Novi član
Pridružio se: Okt 10, 2009
Poruke: 5
|
Poslato: Ned Okt 18, 2009 5:56 pm Naslov: Re: Zeleni paradajz
|
|
Hm, zašto kancerogen? I još jedno pitanje, je li važno da bude baš novinski papir?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
GilvaziZaslužni član


Pridružio se: Jan 26, 2009 Poruke: 257 Lokacija: Bečej
Gilvazi
Zaslužni član
Pridružio se: Jan 26, 2009
Poruke: 257
Lokacija: Bečej
|
Poslato: Uto Okt 20, 2009 6:14 pm Naslov: Re: Zeleni paradajz
|
|
Ja celu gajbu pokrijem sa novinskim papirom, samo važno je da bude među njima i par zrelih, crvenih,da brže sazri ,i stavim unutra ,mislim na toplije mesto.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
JasbiZaslužni član


Pridružio se: Nov 02, 2006 Poruke: 819 Lokacija: Beograd
Jasbi
Zaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006
Poruke: 819
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pon Dec 07, 2009 1:34 pm Naslov: Re: Zeleni paradajz
|
|
endivija citat: |
Hm, zašto kancerogen? I još jedno pitanje, je li važno da bude baš novinski papir? |
Jaoooj, božeee....Tolikih decenija ljudi pravili turšiju sa zelenim paradajzom, niko nije umirao od rakova, sad je neko izmislio i tu priču. Pa, svi imamo kući babe, dede, pa ih pitajte šta se nekad jelo i od čega je narod bolovao.
Btw, ako je turšija od zelenog paradajza kancerogena onda je to turšija uopšte. Svašta stavljamo u nju, previše soli, konzervansa, vinobrana...E, to može biti kancerogeno..
Daa, bitan je baš novinski papir zbog olova iz štampe koji navodno čuva toplotu.
Za ovo znam od bake koja je isto to radila: svaki zeleni paradajz umota u malo novinske hartije, naredja ih u drvenu gajbinu, sve zajedno prekrije debljim slojem novina i stavi na tavan. Za Božić je imala crveni paradajz..
_________________ jasbi.blog.rs/blog/jasbi
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
cvetkomakZaslužni član


Pridružio se: Mar 19, 2007 Poruke: 3007 Lokacija: Skopje
cvetkomak
Zaslužni član
Pridružio se: Mar 19, 2007
Poruke: 3007
Lokacija: Skopje
|
Poslato: Pon Dec 07, 2009 1:42 pm Naslov: Re: Zeleni paradajz
|
|
Jasbi citat: |
... turšija uopšte. Svašta stavljamo u nju, previše soli, konzervansa, vinobrana...E, to može biti kancerogeno.. |
ove godine sam stavljao prirodnu tursiju... so i voda i sirce, bez hemije i moram reci da je extra dobra i da je ostalo jos samo malo 
izv. za off 
_________________ Da ja vnesam prirodata onamu kade sto sum. Ako ne ziveam vo suma, a sakam, imam bilki okolu mene, ako ne mozam da slusam ptici vo urbanata skopska dzungla, imam ptici vo stanot...
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
JasbiZaslužni član


Pridružio se: Nov 02, 2006 Poruke: 819 Lokacija: Beograd
Jasbi
Zaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006
Poruke: 819
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Uto Dec 08, 2009 11:11 am Naslov: Re: Zeleni paradajz
|
|
cvetkomak citat: |
Jasbi citat: |
... turšija uopšte. Svašta stavljamo u nju, previše soli, konzervansa, vinobrana...E, to može biti kancerogeno.. |
ove godine sam stavljao prirodnu tursiju... so i voda i sirce, bez hemije i moram reci da je extra dobra i da je ostalo jos samo malo 
izv. za off  |
Pa, naravno...
Samo, mogao si i bez sirćeta, kao kad kiseliš kupus (prokuvana soda,so i šećer )
_________________ jasbi.blog.rs/blog/jasbi
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
cvetkomakZaslužni član


Pridružio se: Mar 19, 2007 Poruke: 3007 Lokacija: Skopje
cvetkomak
Zaslužni član
Pridružio se: Mar 19, 2007
Poruke: 3007
Lokacija: Skopje
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|

Poručite:
|