Sadržaj
MiniChat
Korisnički info
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › KEFIRAN.....
KEFIRAN.....
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
|
|
Autor |
Poruka |
zvonko54Novi član
Pridružio se: Jan 03, 2010 Poruke: 5
zvonko54
Novi član
Pridružio se: Jan 03, 2010
Poruke: 5
|
Poslato: Pon Feb 15, 2010 12:44 am Naslov: KEFIRAN.....
|
|
Zasto KEFIR nije "samo" jogurt i nije "samo" kiselo mleko ; sta ga cini tako slicnim a izuzetno razlicitim.
Jogur i kiselo mleko su takodje zdravi, ali istrzivanja kazu da je Kefir i vrlo lekovir, razlog - Kefir nastaje simbiotickim dejstvom gljive kefir i mlacnih bakterija - proizvod je penusavo (CO2) + blago alkoholno obogacen mlecni
napitak, a u njemu je i deo same gljive kefir t.j. proizvod same gljive Kefir - kefiran - polisaharid - nepotpuno poznate molekularne strukture, ali zato vec decenijama proucavan u svetu kao neobican dar prirode sa izuzetnim rezultatima po zdravlje coveka.
Voleo bih da se malo vise i mi infirmisemo t.j. razmenim informacije i iskustva o tome KAKO i ZASTO bas kefir..
Opis:
|
To moze samo priroda...
|
Veličina fajla: |
7.97 KB |
Pregleda: |
6978 puta |
|
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
LidijaČlan Udruženja
Pridružio se: Maj 09, 2006 Poruke: 11341 Lokacija: Beograd
Lidija
Član Udruženja
Pridružio se: Maj 09, 2006
Poruke: 11341
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pon Feb 15, 2010 8:16 am Naslov: Re: KEFIRAN.....
|
|
A moooožda bi te informacije mogao da dobiješ na timi koja već postoji na forumu.
_________________ Nije isto živeti i biti živ!
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
zvonko54Novi član
Pridružio se: Jan 03, 2010 Poruke: 5
zvonko54
Novi član
Pridružio se: Jan 03, 2010
Poruke: 5
|
Poslato: Uto Feb 16, 2010 12:12 am Naslov: Re: KEFIRAN.....
|
|
Clan foruma Malinoa - pitanje je 13.februara postavljeno - KAKO I ZASTO - bas kefir !!!!
Kako je kefir kiselo mleko sa smanjenim postotkom laktoze, sto isto imaju i ostali jogurti i kisela mleka, to ocigledno nije odgovor samo u kefiru kao picu, vec je uzrok i kefir gljiva, ali kako i ona nije bas direktni "krivac" to sam otvorio apsolutno novu temu "Kefiran" i dao deo objasnjenja...
Neki se javljaju na forume samo da bi dobili recku i da im se broji ucesce na forumu, ocekujem da jos neko da svoje informacije i zapazanja o dejstvu kefira, ali iz ugla kefirana - polisaharida - neprouceno cudo prirode - temu delimicno poznajem, pa ako ne bude novih informacija od forumasa, ja cu u cilju razjasnjenja tajni o kefiru i kefiranu, dostaviti jos po neku informaciju iz svetskih izvora, ponavljam u cilju pojasnjenja tajni i koristi od gljive kefira a zahvaljujuci njegovom posledicnom proizvodu kefiranu. O tajnama i lekovitim svojstvima bice jos reci...
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|